Saltar al contingut

Limpacte de lAccessibilitat Web en el SEO

2 setembre, 2023

Laccessibilitat web és essencial per garantir que totes les persones puguin utilitzar i navegar llocs web de manera efectiva. Tot i això, la seva importància va més enllà de la inclusió.

Laccessibilitat web també té un paper fonamental en el SEO (Search Engine Optimization) i en el rendiment general dun lloc web. A continuació, destaquem els principals punts dimpacte de laccessibilitat web en el SEO i per què és essencial per a tot tipus de negocis, empreses i institucions.

 

1. Millora l'experiència de l'usuari (UX)
L'accessibilitat web se centra a fer que el contingut sigui comprensible i utilitzable per a tots els usuaris, independentment de les discapacitats. Això es tradueix en una experiència de lusuari més positiva, el que al seu torn redueix la taxa de rebot i augmenta el temps que els visitants passen al teu lloc. Els motors de cerca valoren una bona experiència de lusuari i recompensen els llocs que li ofereixen amb una classificació més alta en els resultats de cerca.

 

2. Compliment de les Pautes de WCAG
Les pautes de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) són estàndards reconeguts internacionalment per a l'accessibilitat web. Complir aquestes pautes no només t'ajuda a arribar a una audiència més àmplia, sinó que també millora la teva posició en els motors de cerca. Els motors de cerca afavoreixen el contingut que compleix amb estàndards daccessibilitat, la qual cosa es pot traduir en una millor classificació en els resultats de cerca.

 

3. Augment de la Visibilitat i el Trànsit Orgànic
Un lloc web accessible és més visible per als motors de cerca, el que significa que és més probable que aparegui en els resultats de cerca rellevants. Això augmenta el trànsit orgànic cap al teu lloc, cosa que és essencial per a la visibilitat en línia i per atraure nous visitants.

 

4. Reducció de la Taxa de Rebot
Laccessibilitat web senfoca per proporcionar contingut clar i ben organitzat. Quan els usuaris poden trobar fàcilment el que estan buscant i navegar sense obstacles, és menys probable que abandonin el teu lloc ràpidament (taxa de rebot baixa). Una taxa de rebot baixa és un indicador positiu per als motors de cerca i pot millorar la classificació.

 

5. Accés a Segments de Mercat no Explorats
En fer que el vostre lloc web sigui accessible, estàs obrint la porta a segments de mercat no explorats anteriorment. Això pot resultar en una audiència més diversa i en oportunitats de creixement. Els motors de cerca valoren la diversitat de l'audiència, cosa que pot influir positivament en el SEO.

 

L'accessibilitat web no és un aspecte que s'hagi de passar per alt. Per a tot tipus de negocis, empreses i institucions, laccessibilitat web és essencial.

No només compleix les obligacions legals, sinó que també té un impacte significatiu en la visibilitat en línia, el trànsit orgànic i lexperiència de lusuari. No importa la mida del teu negoci o la indústria on operis, laccessibilitat web és un factor clau en lèxit en línia.

 

Interessat en Millorar l'Accessibilitat del vostre Lloc Web?
Si estàs interessat en fer que el teu lloc web sigui més accessible i beneficiar-te d'un SEO millor, estem aquí per ajudar-te! Contacta'ns avui mateix a través del nostre formulari de contacte i un dels nostres experts en accessibilitat us proporcionarà assessorament personalitzat i començarà el procés de fer que el vostre lloc web sigui més inclusiu i exitós.

Laccessibilitat web i el SEO van de la mà, i estem aquí per assegurar-nos que tots dos estiguin sota control.

© 2024 Accesia Soluciones SL – Tots els drets reservats